Nieuws

Spottersplaats Polderbaan gaat dicht

De rechter in Haarlem heeft besloten de gemeenten Haarlem gelijk te geven voor het sluiten van de nieuwe spottersplaats bij de Polderbaan (18R/36L). Het officiële verslag van de rechter van Haarlem is nog niet bekend, maar vermoedelijk is de hoofdreden dat die momenteel te groot is.

Officieel moet de spottersplaats nu al dicht zijn, maar er wordt nog gedoogd door ge gemeenten. Daardoor laat aanlegger Schiphol Real Estate de spottersplaats voorlopig nog open, totdat een bericht komt van gemeente zijde dat hij dicht moet.

Schiphol Real Estate is met het voorstel gekomen om een of twee kleineren spotters plaatsen aanteleggen bij de Polderbaan. Voorstel van Spotters Platform Schiphol is om te kijken naar de mogelijkheden bij de nieuwe weg, vlak bij de Kaagbaan.


Foto: Geen gemiddelde zaterdag middag bij de nieuwe spottersplaats bij de Polderbaan, achter een Boeing 777-200 van KLM Royal Dutch Airlines (PH-BQC)

De spotters plaats bij de Polderbaan, geopend op 26 januari 2008, was bedoeld als een tijdelijke spotters plaats. De permanente zou gebaseerd zijn op de huidige maar dan met uitbreidingen. Op korte termijn moesten er toiletten komen, maar hiermee ging gemeenten Haarlem niet akkoord.

Voor veel mensen is de tijdelijke plek nog altijd moeilijk te vinden, een van de redenen waarom het nog veel rustiger is dan bij de Kaagbaan. Schiphol Real Estate heeft meerder verzoeken gedaan voor beter bewegwijzering, maar Rijkswaterstaat en de ANWB vinden dit niet nodig.


Foto: en gemiddelde zondag middag bij de oude spotters plaats bij de Kaagbaan, achter een McDonnell Douglas MD-11 van Martinair Cargo (PH-MCS)

Geplaatst: 22:25 07-03-2009
Terug naar nieuws oversight.