Nieuws

Klassiekers heersen over Lelystad Airport tijdens Fly-in

LELYSTAD - Op Lelystad Airport gonst het dit weekend (6 en 7 september) van het motorgeluid van klassieke toestellen uit de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de ‘Aviodrome Fly-in voor Dakota’s en tijdgenoten’ zijn naast vliegende exemplaren van de DC-3 Dakota ook luchtwaardige bekende generatiegenoten van één van ’s werelds bekendste vliegtuigen te aanschouwen.

De Aviodrome verwelkomt onder meer een uit Duitsland afkomstige driemotorige Junkers Ju-52, een Noorse A26 Invader, een B-25 Mitchell en een P-51 Mustang. Al deze toestellen hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog een bepalende rol gespeeld. De beroemde Dakota staat tijdens het evenement in het middelpunt van de belangstelling.

Op de grond lopen acteurs in de kleding van de jaren dertig en veertig en zijn naast de vliegtuigen, tientallen historische voertuigen te zien. Alle vliegtuigen zijn van nabij te bekijken. In enkele vliegtuigen, zoals de Junkers en een Dakota van DDA Classic Airlines, zijn ook rondvluchten te maken.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is in het weekend van 6 en 7 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Geplaatst: 20:02 05-09-2008
Terug naar nieuws oversight.