Nieuws

Northwest verlaagt capaciteit en doet afstand van DC-9's

EAGAN - KLM-partner Northwest Airlines zal de komende maanden de capaciteit op de binnenlandse markt inkrimpen. In navolging van de grote concurrenten in de VS doet de luchtvaartmaatschappij bovendien afstand van een deel van de vloot. In het vierde kwartaal van 2008 denkt Northwest ongeveer negen procent minder stoelen aan te bieden dan in dezelfde periode vorig jaar. Er worden geen bestemmingen opgegeven.

Northwest heeft aangegeven meer DC-9’s uit de vloot te halen dan eerder werd gepland. In totaal verdwijnen dit jaar 33 vliegtuigen van dit type. Tegen het einde van 2008 verwacht Northwest nog 61 DC-9’s over te hebben. Het grote aantal DC-9’s in de vloot zorgt voor een flinke extra besteding aan brandstofkosten. De vliegtuigen, die gemiddeld 35 jaar oud zijn, kunnen met de huidige olieprijzen niet meer economisch worden ingezet.

Uit de vloot van Northwest verdwijnen naast de DC-9’s ook veertien vliegtuigen van de types Boeing 757 en Airbus A319/A320. De ‘pensionering’ van drie vrachtvliegtuigen wordt versneld, aldus het bedrijf.

Northwest onderzoekt nog in hoeverre het personeelsbestand moet worden opgeschoond. De luchtvaartmaatschappij zegt in eerste instantie een oplossing te zoeken in een vertrekregeling.

Geplaatst: 16:26 18-06-2008
Terug naar nieuws oversight.