Nieuws

Vlieglicentie Myair.com wordt ingetrokken

Vanaf vijdag 24 juli 00:01 wordt de Vlieglicentie van de Italiaanse low cost carrier MyAir.com (IATA: 8I / ICAO: MYW) ingetrokken. Hier door moet MyAir.com alle vluchten staken. Volgens de Italiaanse luchtvaartautoriteit ENAC is de low cost carrier door de financiële problemen te onbetrouwbaar.

De afgelopen dagen heeft de maatschappij verschilden vluchten moet schrappen en zijn honderden passagiers hierdoor gestrand. Op 21 juli was de maatschappij verzocht door de ENAC om binnen 24 uur dingen op order te hebben, en de ENAC van informatie te voorzien wat betreft de financiële situatie en plannen om het hoofd weer bovenwater te krijgen.

MyAir.com vliegt met een tijdelijke vlieglicentie en heeft een vloot van Bombardier CRJ900's en Airbus A320's. Vanaf thusibasissen Orio al Serio International Airport (BGY/LIME), Bergamo en Venice Marco Polo Airport (VCE/LIPZ), Venetië vloog de low cost carrier naar onderandere Amsterdam Schiphol (AMS/EHAM), Brussel Zaventem(BRU/EBBR), Instanbul Sabiha Gökçen (SAW/LTFJ) en Prijs Chales De Gauld (CDG/LFPG).

Geplaatst: 20:50 23-07-2009
Terug naar nieuws oversight.