Forums

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie       Dutch Plane Spotters Forum Index -> DPS Website
Auteur Bericht
Daniel
Admin
Admin


Geregistreerd op: Apr 27, 2005
Berichten: 1206
Woonplaats: Amsterdam, NL

BerichtGeplaatst: 20:18, 03/11/2007 Reageer met quote Naar boven

MAASTRICHT - Maastricht Aachen Airport gaat als eerste Nederlandse luchthaven de baan voorzien van LED-verlichting. De luchthavan heeft Siemens Airfields opdracht gegeven voor de levering van deze technologie. LED-lampen branden volgens Siemens ruim honderd keer langer dan de conventionele halogeenlampen. Hierdoor hoeft er minder onderhoud aan gepleegd te worden.

Maastricht Aachen Airport startte ruim twee jaar geleden met de renovatie en de opwaardering van de start- en landingsbaan. Zo is in het verlengde van de baan een stopway aangelegd. Afgelopen jaar werd een Instrumenten Landing Systeem (ILS CAT IIIb) geïnstalleerd, waardoor vliegtuigen ook in de slechtste weertypen kunnen landen.

De laatste stap in de baanrenovatie is het aanleggen van een zogenaamde keerlus voor vliegtuigen op de kop van baan 03. Vliegtuigen taxiën hier naartoe taxiën om aan het einde van de baan te keren, om dan op te stijgen. Deze keerlus zal worden uitgevoerd met energiezuinige LED-verlichting.

“Naast de voordelen die dit product biedt op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid waren de energiezuinigheid en de daaruit voortvloeiende voordelen voor het milieu de doorslaggevende factoren. Bij de aanschaf van nieuwe systemen en materieel wegen milieuaspecten voor ons zwaar mee”, zegt luchthavendirecteur Jan Tindemans. Dankzij de LED-verlichting wil MAA zestig procent op energieverbruik besparen.
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

_________________
Greetz, Daniel

Image
Bekijk gebruikers profiel Stuur privébericht Verstuur mail Bekijk de homepage MSN Messenger
Berichten van afgelopen:      
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie       Dutch Plane Spotters Forum Index -> DPS Website
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Powered by phpBB 2.0.5 © 2004 phpBB Group
Forums ©