Konica Minolta Z10 Voor Spotters

minotaz20_400De Konica Minolta is een eenvoudige maar toch ook ingewikkelde camera.

Ik zelf ben ontzettend veel aan het experimenteren. De camera heeft een groot voordeel en dat is zijn optische zoom en zijn 5 Megapixel. Deze specificaties zijn behoorlijk goedkoop bij deze prijs.

Ik ben nu een half jaar in bezit van deze camera. En hij presteert nog niet helemaal zoals ik wil. Maarik denk dat meer een kwestie van oefenen en leren is. Zo vind ik de kleuren van de camera niet al te best.

minotaz20_onurZie onbewerkte foto. Dat is het enigste nadeel van de camera. Voor de rest is het een goede camera. En ik ga er met plezier mee spotten. Tevens heb ik wel gehoord van een hobby fotograaf dat deze kleur aan een instelling te danken is. We gaan maar eens proberen op de Manual instellingen. Dit betekend dat ik (de fotograaf) alle instelling zelf moet gaan regelen. Van scherpstelling tot sluitertijd. Dit is een zeer precies werkje.

Zoals al gezegd heeft de camera 8x optische zoom. Dit betekend dat de lens een voorwerp 8x zo dichtbij kan halen zonder kwaliteit verlies. Tevens heeft de camera ook 4x digitale zoom. Deze zoom zit ook nog eens over de optische heen. Dit houd in dat als je 8x met optische zoom hebt ingezoomd dat je over dat beeld ook nog een 4x kan inzoomen. Dus eigenlijk mogen we stellen dat de camera totaal: 8 x 4 = 32x Zoom heeft. En ja dat kan je wel gebruiken op Schiphol. Alleen de digitale zoom geeft kwaliteit verlies.

minotaz20_fokkerOm nog en beetje kwaliteit over te houden voor een goede foto moet je wel een statief meenemen. Als je dit namelijk niet doet heb je hele slechte kwaliteit foto’s. En dat is natuurlijk zonde als je daar een hele dag voor aan het kerosine snuiven bent geweest. Kwalitatief is deze camera goed. En zeker voor de prijs van 300 euro een echte aanrader.

Door: Jasper Grootenboer