Dutchskyways.com

newbovenlogo_400

fs9_2006-03-13_18-44-55-28_400DutchPlaneSpotters.nl heeft een nieuwe partner! Genaamd DutchSkyways. Het is een virtual airline! Dat betekent dat ze vliegen via Microsoft Flight Simulator.

Dutchskyways.com is een low-cost luchtvaartmaatschappij, die naar leuke vakantiebestemmingen vliegt en naar minder zakelijke bestemmingen. Hierbij kan je denken aan vakantie-eilanden en steden waar je een stedentrip zou kunnen maken. De bestemmingen zijn zorgvuldig uitgekozen en over elke bestemming is een stukje informatie te vinden op de site van Dutchsky-ways.com. Hiermee laat Dutchskyways.com zien dat elke bestemming iets unieks heeft. Het is nog leuker om ergens naartoe te vliegen als je weet waar je naartoe vliegt!

De vloot
De vloot van Dutchskyways.com bestaat uit de Boeing 737-800 (in de variaties W, E en WE), Airbus A318-100, Airbus A330-200 en de Boeing 767-300ER. Elk vliegtuig heeft bij Dutchskyways.com haar eigen naam. Zo worden alle 737’s naar steden genoemd, alle A318’s naar eilanden- of eilandengroepen, alle A330’s naar wereldzeeën en de 767’s worden genoemd naar derdewereld landen. De Boeing 737-800 en de Airbus A318-100 worden beide gebruikt voor korte tot middellange afstanden. De Airbus A330 wordt gebruikt voor middellange tot lange afstanden, net als de Boeing 767-300ER.

Hubs
Dutchskyways.com opereert vanuit de volgende drie thuishavens:
- Amsterdam Schiphol Airport
- Eindhoven Airport
- Groningen Eelde Airport
- Van deze drie thuishavens wordt Amsterdam Schiphol Airport gebruikt als de hoofdthuishaven. Vanaf deze luchthaven kan het meeste verkeer vertrekken, en naar de meeste bestemmingen.

Het vliegen bij Dutchskyways.com
Wat Dutchskyways.com uniek maakt, is dat ze op een andere manier met vliegen te werk gaan dan met andere virtual airlines. Bij het joinen kiest een piloot één vliegtuig, waarmee die piloot een gedurende tijd mee zal vliegen. Met het vliegtuig kan de piloot een aantal ratings behalen, die laten zie hoe ervaren een piloot op dat vliegtuig is. Deze ratings zijn te behalen door het gevlogen aantal uur met het betreffende vliegtuig.
Nadat je de tweede rating hebt behaald voor een vliegtuig, mag je overstappen naar een ander vliegtuig. Omdat het niet verplicht is om over te stappen, kan je ook blijven vliegen op hetzelfde vliegtuig, om nog meer ervaring op te doen!
Naast de ratings die je bij vliegtuigen kunt behalen, heeft Dutchskyways.com ook een rangensysteem, zoals overal. Als de hoogste rang behaald is, met daarnaast alle ratings van alle vliegtuigen, krijgt de piloot een Golden rating. Met de Golden Rating ben je Dutchskyways.com’s toppiloot.

uw9_400Weinig verplichtingen
Dutchskyways.com is een virtual airline waar je weinig verplichtingen hebt. Vliegen doe je voor je plezier en daar zijn ze ook voor. Dus dat betekent dat je geen lastige examens af hoeft te leggen waar je het nog eens moeilijk mee kunt krijgen. Ook kan je vliegen wanneer je wilt. Wél heeft Dutchskyways.com zo haar eigen basisregels waar iedereen zich aan moet houden. Het is verplicht om vluchten te maken die op de flightschedules staan, en alle vluchten zijn retour. Dus vlieg je van Amsterdam naar Londen, dan moet je ook weer terug van Londen naar Amsterdam, zonder dat er een andere vlucht van Dutchskyways.com tussen heeft gezeten. Bij Dutchskyways.com mag je de vlucht ook gewoon opslaan en de volgende keer weer verder vliegen. Iedereen heeft wel eens een situatie waardoor de vlucht niet afgemaakt kan worden, dus daar houd Dutchskyways.com ook gewoon rekening mee. Sommige mensen vinden het na het opstijgen al snel saai worden in de lucht, en willen dan zo snel mogelijk op hun bestemming zijn. Daarom mag je bij Dutchskyways.com de simulation rate verhogen naar 4x speed. Hiermee verdubbel je de snelheid van je vlucht 4 keer. Het is een handige optie in flightsimulator, maar wel een onrealistische!

Online vliegen
Bij Dutchskyways.com is het uiteraard mogelijk om online te vliegen, zodat je niet de enigste in de lucht bent. Communiceer met echte mensen via ATC om je vlucht goed te laten verlopen en voor een nóg echtere vliegervaring!

Dutchskyways.com
Al veel mensen hebben gekozen voor Dutchskyways.com als uitbreiding op hun flightsimulator en hebben er veel plezier mee. Dutchskyways.com is Nederlands-talig en iedereen vanaf 13 jaar mag joinen. Dutchskyways.com is te vinden op –de naam zegt het al- www.dutchskyways.com.